Aktuality

Jak správně ošetřit venkovní markýzu po zimě?

Ošetření venkovní markýzy po zimě je důležité pro zachování jejího stavu a prodloužení její životnosti.

18.03.2024 celý článek

Jak správně zazimovat zimní zahradu

Zimní zahrada je krásným a užitečným prostorem, který lze využívat po celý rok. Je však důležité ji správně zazimovat, abyste předešli poškození mrazem nebo jinými povětrnostními vlivy.

21.11.2023 celý článek

Přivítejte podzimní dny v zimní zahradě

Není nad to, posadit se do pohodlného křesla a zároveň se obklopit přírodou. Přivítejte proto jarní dny v zimní zahradě, která vám poskytne příjemnou relaxaci nejen za slunečného, ale také za deštivého počasí. Zimní zahradu si můžete zvolit buďto z plastu či z hliníku.

02.10.2023 celý článek

Plánujete celoroční nebo sezónní zimní zahradu?

Zimní zahrady lze využívat pouze sezónně nebo celoročně. Pokud tedy plánujete zimní zahradu, je dobré si dopředu ujasnit, v jakou roční dobu si ji přejete obývat.

01.08.2023 celý článek

Konstrukce a zasklení zimní zahrady

Pro celoroční užívání zimní zahrady je nezbytné, aby její konstrukce byla kvalitní. Proto doporučujeme hliníkovou konstrukci, která je nenáročná na údržbu oproti jiným materiálům.

20.06.2023 celý článek

Zimní zahrada pro pěstování rostlin

Jak budete zimní zahradu využívat? Od toho se totiž odvíjí i ostatní kroky. Zimní zahrada může být místem, kde budete jen přechodně skladovat rostliny. V takovém případě nemusí být zimní zahrada vytápěna a od obytného prostoru je možné ji oddělit dveřmi.

02.06.2023 celý článek

Hliníková zimní zahrada je ideální volbou

V případě, že byste chtěli do zimní zahrady investovat více peněz a chcete, aby byla její konstrukce opravdu mimořádně odolná, je pro vás vhodnou volbou zimní zahrada z hliníku, která dokáže vydržet v perfektním stavu po mnoho let. Hliníkové profily lze pořídit v téměř jakémkoliv barevném provedení a mají navíc užší rám, díky kterému bude ve vaší zimní zahradě více světla.

10.05.2023 celý článek

Zimní zahrada s přednostmi terasy

Pořiďte si takovou zimní zahradu, která vás nebude svazovat svým uzavřeným prostorem. Ideální volbou je zimní zahrada s posuvnými stěnami, která vám poskytne ochranu před deštěm, větrem i zimou a zároveň vám umožní volný přístup do přírody okolo vás.

13.02.2023 celý článek

Zimní zahrada - vychutnejte si krásu zasněžené přírody naplno

Toužíte si vychutnávat kouzelnou atmosféru zimních měsíců z tepla a pohodlí? Pořiďte si zimní zahradu, která dodá naprosto nový rozměr vašemu bydlení! Zimní zahrada vám umožní vychutnávat si krásu okolní přírody za jakéhokoliv počasí. Tento ničím neomezený relax je jedním z mnoha důvodů, proč si lidé pořizují zimní zahrady.

04.01.2023 celý článek

Zimní zahrady z hliníku vypadají moderně a vyplatí se

Uvažujete o zimní zahradě? Investice do zimní zahrady se vám určitě vyplatí tehdy, pokud si zvolíte zimní zahradu z hliníku. Zimní zahrada z hliníku oproti plastové vyniká mimořádně dobrou odolností vůči okolním vlivům a počasí.

16.11.2022 celý článek

Nabízíme plastové i hliníkové konstrukce zimní zahrady

Naše firma nabízí profesionální řešení zimní zahrady, a to individuálně na míru. Zimní zahrady, které vám nabízíme jsou vyrobeny z vysoce kvalitních materiálů, přesně na míru vašim individuálním potřebám a současně také v závislosti na možnostech vašeho pozemku. Naše společnost zajišťuje kompletní servis od konzultace až po odbornou montáž.

29.09.2022 celý článek

Zimní zahrada s markýzou či roletou

Jak stínit zimní zahradu tak, aby v ní bylo světlo a současně se nepřehřívala? Zejména přes léto se zimní zahrady stávají neobyvatelnými. Stínění zimních zahrad dokáže efektivně zabránit přehřívání vnitřního prostoru a pomáhá vytvořit příjemné prostředí.

13.07.2022 celý článek

Kvalitní stínící technika v zimní zahradě je základ

Vytoužené relaxování v zimní zahradě vám zajistí kvalitní zastínění, pomocí kterého můžete docílit příjemného klimatu. Zastínění zimní zahrady prospěje i rostlinám, zastíněním zimní zahrady navíc také získáte dostatek potřebného soukromí.

02.05.2022 celý článek

Montáž zimní zahrady od profesionálů

Zimní zahrada může po celý rok hostit jak Vás, tak i exotické rostliny. Pokud je zimní zahrada dobře navržena a zrealizována, tak Vám pomůže i s úsporou energie.

03.03.2022 celý článek

Jak na celoroční pobyt v zimní zahradě?

Toužíte zimní zahradu využívat i v zimě? Chcete v ní pěstovat exotické rostliny? V tom případě budete potřebovat dostatečné vytápění. Zimní zahrady je v tomto případě možné napojit na stávající topný systém vašeho domu. Pokud to nejde, řeší se tento požadavek instalací samostatného vytápění.

07.02.2022 celý článek

Zimní zahrada z plastu nebo z hliníku?

Z jakého materiálu si necháte zimní zahradu zhotovit záleží pouze na vás. Zvolit si můžete například zimní zahradu z plastu nebo z hliníku. Oba typy materiálů mají své výhody, které oceníte. Plastová zimní zahrada je oblíbená zejména pro nízké pořizovací náklady. Snadno se udržuje a má dobrou životnost.

20.12.2021 celý článek

Proč si pořídit bioklimatickou pergolu?

Bioklimatické pergoly v sobě snoubí využití moderních konstrukčních materiálů s přírodní energií. Umožní vám opravdu příjemné a ničím nerušené venkovní posezení.

Zajistěte si ochranu vaší terasy před deštěm, ostrým sluncem, včetně důkladného větrání, přinášejí bioklimatické pergoly.

04.11.2021 celý článek

Zimní zahrada - jak proměnit sen ve skutečnost

Hledáte firmu, která Vám kvalitně a odborně provede montáž zimní zahrady? Obraťte se touto cestou na firmu HZB s.r.o., která má v této oblasti bohaté zkušenosti. Svěřte své plány naší firmě, která Vám zajistí kompletní práce od projektu až po realizaci.

01.10.2021 celý článek

Podle jakých parametrů zvolit zimní zahradu?

Nevíte, podle čeho naplánovat zimní zahradu? Obraťte se na naše zkušené odborníky. Jednou z nejpodstatnějších věcí při navrhování zimní zahrady je její účel a plánované využívání. Zimní zahrada totiž může sloužit např. jako ateliér, pracovna, jídelní kout, obývací pokoj nebo může být místem, kde budete pěstovat rostliny. 

06.09.2021 celý článek

Zimní zahradu využijete během celého roku

Prostřednictvím zimní zahrady můžete relaxovat v každém ročním období a stane se tak estetickým prvkem Vašeho domova. Zimní zahrada dodá vašemu domu místo k odpočinku a relaxaci, místo kde vypustíte z hlavy každodenní starosti.

30.07.2021 celý článek